Ali Benjamin: Mitä sain tietää meduusoista


Mitä sain tietää meduusoista


Ali Benjamin: Mitä sain tietää meduusoista
Suomentanut: Marianna Kurtto
Otava 2017
285 sivua
  Luokkatovereiden mielestä Suzy on pöpipöpi. Suzy ei tiedä oikeita asioita. Kuten sitä miten hiussolki kiinnitetään otsatukkaan niin, että se näyttää söpöltä muttei liian lapselliselta.  Sen sijaan Suzy tietää kaiken lepakoista ja kiiltomadoista. Ja sen, että jotkin sydämet lyövät vain 412 miljoonaa kertaa. Se riittää hädin tuskin kahteentoista vuoteen.

Pahinta on, ettei Suzy ehtinyt pyytää Frannylta anteeksi. Joskus asiat vain tapahtuvat ei ole mikään selitys, kun paras ystävä hukkuu. Mutta se on ainoa selitys siihen hetkeen asti, kun Suzy seisoo akvaariotalossa ja katsoo uivia meduusoja. Hän ei luovuttaisi ennen kuin olisi todistanut  jotain tärkeää. 


Rehellisesti sanottuna, kun luin tämän kirjan takakannen kirpputorilla, olin aika varma ettei kirja olisi minun tyyliseni. En ole yleensä lukenut  tämän tyylisiä kirjoja. Ostin tämän kirjan eilen osittain siksi, että halusin miellyttää myyjää (joka oli todella mukava) ja osittain siksi, että tunsin kipeää tarvetta ostaa jotain luettavaa. Ostimme myös muulle perheelle kirjoja ja ne sai edullisesti, joten siispä ostin tämän. Ja riski kannatti.

Kirja on todella koskettava ja oli kyllä itku lähellä joissakin kohdissa. Pystyn tietyllä tavalla samaistumaan kirjan päähenkilöön, vaikka olen luonteeltani täysin erilainen. Kirjassa ihanaa on se kuinka siihen on lisätty faktatietoja ja oikeita ihmisiä. Opin tämän kirjan avulla vaivihkaa siis luonnontiedettäkin.

Suosittelen kirjaa kaikenikäisille, jotka pitävät koskettavista ja kauniista kirjoista.

Tähdet: ★★★★



Kommentit

Suositut tekstit

K.K.Alongi: Kevätuhrit